Tabăra ”Socratica”

La tabăra de vară pentru tineri “Socratica” participanții își vor descoperi sinele adevărat care este ascuns în spatele avatarurilor electronice. În mediul natural, având un stil de viață simplu, caracterele adolescenților vor ieși din ceața periculoasă tehnologică. Ei vor scăpa de dependența de conexiunile virtuale și vor înceta să evadeze în fanteziile electronice.

Această tranziție de la un adolescent dependent de social media sau jocuri electronice la o ființă umană nu este ușoară și, ca retragere de la orice dependență, este plină de contracarări și dezamăgiri, dar participanții noștri sunt susținuți de asistenți sociali instruiți, psihologi și specialiști în reabilitarea vocațională care să ofere servicii de supraveghere atentă și reabilitare.

Mai mult decât atât, zona rurală în care se află tabăra Socratica este o comunitate vindecătoare de oameni simpli și cinstiți care își întâmpină participanții în propriul lor anturaj. Nu am vrut să creăm o zonă separată care să fie îndepărtată de influența exterioară. Dimpotrivă, considerăm comunitatea satului Carbuna principala sursă de reabilitare.

Tabăra „Socratica” este situată în Carbuna, un sat din Moldova îndepărtat de pericolele civilizației contemporane pentru a oferi o alternativă naturală sănătoasă și, în același timp, suficient de aproape pentru a fi accesat la distanță de 45 km de Chișinău. Cărbuna este un sat ce a păstrat autenticitatea și cultura rurală situat într-un mediu natural înconjurat de păduri, dealuri și câmpii în care predomină calmul și liniștea spirituală.

Împreună cu localnicii și sub supravegherea personalului, tinerii participanți iau parte la numeroase activități din sat - plantare, recoltare, gătit, ateliere de meșteșuguri tradiționale, participarea în sărbători, etc. Participanții vor fi, de asemenea, încurajați să se exprime creativ prin pictură, sculptură, poezie, etc. Rezultatul principal al participării la tabăra „Socratica” este reabilitarea prin trezirea de sine.